Vo Fiľakove má vzniknúť vyše 300 nových pracovných miest

14.07.2013 Lučenec

Bratislava 14. júla (TASR) - Spoločnosť Dometic Slovakia, s.r.o., plánuje vo Fiľakove rozšíriť kapacitu výroby varičov, rúr, prenosných grilov, markíz na karavány a zariadení na kontrolu klimatizačných jednotiek za 5,46 milióna eur a vytvoriť v priamom spojení s tým 326 nových pracovných miest do konca roku 2016.

"V súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru počas rokov 2012 až 2013 spoločnosť požiadala o investičnú pomoc vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok vo výške 340.000 eur a vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 2,664 milióna eur," spresnilo Ministerstvo hospodárstva (MH) v návrhu, ktorým by sa mala v najbližšom období zaoberať vláda SR.

Hlavným odberateľom produkcie Dometic Slovakia budú Trigano Francúzsko, GPSAS Francúzsko, Fleurette Francúzsko, Hymer Nemecko, Buerstner Nemecko, Layka Taliansko a ADRIANMOBILE Slovinsko. K očakávaným dodávateľom pre novú produkciu žiadateľa patria spoločnosti Star Group Turecko, Oroshaza Maďarsko, Dortun SR, Alcast SR, Thorma SR, SCA SR a Teraplastic SR.

Dometic Slovakia, s.r.o., Fiľakovo vznikla v októbri 1994. Základné imanie tvorí vklad spoločníka Dometic GmbH so sídlom v nemeckom Steinwiese a predstavuje 1,472 milióna eur. Predmetom činnosti firmy je výroba elektrických prístrojov a ovládaní, grilov, sporákov, rúr na pečenie na plyn a elektrinu, ako aj výroba lisovaných, ťahaných a prebíjaných plechových dielov.
 

Vyberte región